Sanur
Door: Erik Koekoek
Blijf op de hoogte en volg erik
08 Februari 2014 | Indonesië, Sanur
Het klopt inderdaad dat er veel houtbewerkers in Ubud zijn, je ziet ze echt overal.
Maar ik ga direkt even verder met mn verslagje.
Ik zat dus op Gili Air en daar ben ik geloof ik precies een week gebleven. Na de eertse nacht hadden we een andere hut gevonden en we hadden nu alletwee een hut met zee zicht bij Lombok Indah. Het eiland is super relaxed en daar was ik wel heel snel aan gewend.
De eerste dagen was het weer een beetje minder mooi, maar na zondag knapte het flink op.
Op zo'n eiland doe je niet erg veel meer dan een boekje lezen in de hangmat hangen en is een stukje lopen of zwemmen. Het eiland rond lopen nam een uur in beslag en dan was je rond. De stranden waren hier wel mooi wit en een mooie blauwe zee, zelfs met de bewolking kon je dat goed zien.
Zaterdag kwamen David en Dominique ook en hebben we samen gezellig gegeten.
Maandags hebben Martin en ik nog een snorkel tocht geboekt. We gingen alle 3 de eilanden af en hebben op 4 plekken gesnorkeld.
We hebben onderweg een schildpad zien zwemmen en verder wat mooie stukken koraal gezien en vooral veel vis.
De dag erna heb ik weinig gedaan. Ik wilde eigenlijk gaan snorkelen bij het eiland, maar daar heb ik maar van afgezien. Ik had natuurlijk de dag ervoor mijn rug flink verbrand.
Woensdag ben ik nog wel even aan het snorkelen geweest en mocht ik martin zijn onderwater camera gebruiken. Dat valt best wel tegen om onder water foto's te maken, maar ik heb er toch een paar op gekregen.
Op donderdag ben ik weer van het eiland vertrokken. Mijn reis ging naar Sanur, waar ik nu ook zit.De reis is wel aardig goed verlopen. Hij begon om half 9 met een bootje van gili air naar lombok, vervolgens werd ik naar de ferry naar Bali gebracht. Ik had de boot van 12 uur. De tocht zou weer 5 uur duren, maar die zijn me omgevlogen. Dat komt vooral omdat er nogal veel dolfijnen onderweg te zien waren. Erg mooi om te zien allemaal.
Op bali werd ik met nog veel reizigers in een minibus gepropt. In plaats van 9 werden er 11 in gepropt, plus al onze bagage. De tocht heeft uren geduurd omdat ze half bali over moesten rijden en ik het geluk had dat ik er als laatste uitmocht.
Uiteindelijk was ik dus in Sanur, waar ik al snel een kamer had gevonden. Snel even wat gegeten en toen maar naar bed gegaan. Hier werd ik de volgende morgen alleen erg vroeg wakker gemaakt, Omdat ze er aan het bouwen waren. Dus ik ben direkt op zoek gegaan naar een andere plek. Die ik snel vond.
Ik zit nu in hotel Bali Wirasana en dat is wel een lekker plekje met een tuin.
Ik was onderandere ook hier naar toe gekomen, omdat Alies ( mijn kapper) hier ook op vakantie had en we even wat samen zouden gaan drinken. Dat hebben we gister middag dus even gedaan en was wel erg grappig om elkaar hier tegen te komen.
s'Avonds ben ik naar de night market ( de eerste) gegaan om te eten en dat was natuurlijk weer heel erg lekker. En vervolgens zag ik nog bij een restaurantje dat ze er een of andere dans aan het op voeren waren. Ik heb er even wat gedronken en ben toen naar mijn kamer gegaan waar ik heerlijk heb geslapen.
En nu ben ik dus met mijn laatste dag bezig en zal het volgende berichtje wel weer uit Nederland komen.
Groetjes Erik
08 Februari 2014 - 08:35
Sophia Reinders:
Jeetje, de vakantie alweer bijna om. En wat heb je ongelooflijk veel gezien. Mooi!
Ik zal zo de foto's eens gaan bekijken. Volgens mij zitten daar hele mooie tussen.
Volgens mij, kan ik mij ook wel op die eilanden vermaken.
Jammer dat het er weer op zit. Ik wens je een goede reis terug.
Groetjes Sophia
08 Februari 2014 - 08:56
Hanneke & Martin:
Hoi broer,
Prachtig die hut aan zee! Ziet er inderdaad super relaxed uit.
Alvast een hele goede terugreis en we spreken elkaar snel!
Groetjes Martin & Hanneke -
08 Februari 2014 - 09:34
Pa En Ma:
Zoals wij lezen heb je weer een super mooie vakantie gehad en ontzettend veel gezien.
Ook mooie foto`s en dat je ook weer hebt gesnorkeld fijn dat het weer allemaal is gelukt.
Erik een goede terug reis gewenst van ons pa en ma. -
08 Februari 2014 - 11:36
Arthur & Hetty:
Hoi Erik,
Sanur.... daar hadden wij ons hotel!
Mooi he, die zee en witte stranden op het eiland? Jij was toch op een ander eiland dan wij, want wij gingen rechtstreeks vanaf Bali en niet vanaf Lombok. Een hele goede terugreis en tot snel!
Groetjes, Arthur, Hetty, Lauren, Meike & Jesse -
08 Februari 2014 - 15:56
Eric Mol :
Hoi het ziet er allemaal leuk en gezellig uit daar, zo te zien heb je weer een fijne vakantie gehad.
Wens je een fijne terug reis
Groeten Eric -
08 Februari 2014 - 16:04
Bastian&Carolien:
Wat klinkt dat heerlijk zo'n eiland. Goede reis terug en tot in Nederland -
09 Februari 2014 - 10:54
Michel & Ineke:
Lijkt me heel mooi daar zo te horen en te zien. Tot ziens weer, in Nederland. -
09 Februari 2014 - 12:01
Ferdinand:
Hey Erik,
Heb net al je verhalen gelezen en foto`s bekeken. Ik checkte m,n email elke keer wel of jij nog een berichtje op waarben jij had geschreven maar op 1 of andere reden krijg ik geen email.
Zo te lezen heb je het er aardig naar de zin daaro, zou zo ook in`t vliegtuig willen stappen om ook even rond te kijken daar .
Ik wens je een goede terugreis naar dat verre NL en hoop dat je daar weer een beetje kan wennen aan het NLer leven wat er wel iets anders aan toe gaat dan Indonesie denk ik zo.
groeten ferdinand -
11 Februari 2014 - 14:05
De Groentjes:
hoi Erik,
Je bent waarschijnlijk inmiddels weer in ons mooie Nederlandje terug gekomen en gehoort, of al gezien, dat we toch wel bijzondere goede topsporters hebben. Wat heb je weer een mooie vakantie gehad. En wat heb je weer prachtige foto's gemaakt. We hebben weer genoten van alle verhalen en zijn toch ook blij dat je weer veilig en wel thuis bent.
Groetjes van de groentjes uut Dedemsvaart